Görög gomba

½ kg csiperke gomba

2 kis fej hagyma

1,5 dl száraz vörösbor

2 gerezd fokhagyma

3 evőkanál olívaolaj

1 babérlevél

1 teáskanál őrölt koriander

fél citrom leve

1 evőkanál cukor

balzsamecet

só, bors

 

A gombát alaposan mossuk meg, és méretétől függően félbe, vagy négyfelé vágjuk. A megtisztított vöröshagymát szeleteljük fel.

Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, rádobjuk a szeletelt vöröshagymát és pirítani kezdjük. Rádobjuk a gombát és a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük a korianderrel és nagy lángon a zsírjára pároljuk.

Megszórjuk a cukorral, néhány percig együtt pirítjuk, majd felöntjük a vörösborral. Hozzáadjuk a babérlevelet, citromlével és balzsamecettel ízesítjük.

Néhány percig forraljuk. Apróra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.