Óriás extracsokis torta

Óriás Extracsoki-torta




Hozzávalók:


  • 12 tojás szétválasztva
  • 24 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 4 dkg kakaópor
  • 7 dkg olvasztott vaj



Elkészítés:
A tojás sárgáját fehéredésig keverünk 20 dkg  cukorral, majd felverjük a fehérjét, és belekeverjük a maradék cukrot. Spatulával óvatosan összeforgatjuk a sárgájával: először csak a fehérje felét keverjük bele, hogy fellazítsuk a masszát, majd a többit, így kevésbé törik össze a hab. Beleszitáljuk a lisztel elkevert kakaóport és hozzákeverjük az olvasztott, de nem forró vajat.


Krém

Hozzávalók:


  • 8 db egész tojás
  • 40 dkg porcukor
  • 50 dkg teavaj
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 2 púpozott evőkanál kakaópor
  • 30 dkg csokoládé

Elkészítés:

Gőz fölött felverjük a 8 egész tojást a porcukorral, ha felmelegedett, levesszük a gázról és addig verjük, amíg ki nem hűl. A végén hozzákeverjük a kakaóport és még 1 percig verjük.

Robotgéppel felhabosítjuk a vajat (figyelem! jó sokáig tessék verni, mert ezen múlik hogy "túl vajas" lesz-e a krém!), és beletesszük a vaníliás cukrot, a felolvasztott csokoládét. Ezután alaposan összekeverjük a tojásos masszával.

 

Megtöltjük a háromfelé vágott tortát, alaposan lehűtjük, majd bevonjuk csokoládéval.

 

Csokis-mogyorós keksz

Csokis-mogyorós keksz

30 dkg vaj vagy margarin

40 dkg liszt

4 tojás

30 dkg cukor

2 csomag vaníliás cukor

30dkg étcsoki

20 dkg mogyoró

1 csomag sütőpor

csipetnyi só

 

 

A puha vajat a cukorral, sóval és vaníliás cukorral egy kézi-mixerrel habosra keverjük. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, miközben állandóan keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a vajhoz keverjük. A csokoládét és a mogyorót borsónyi darabokra összevágjuk és a tésztához keverjük.

A tepsit kibéleljük sütőpapírral és a tésztából kb. fél evőkanálnyi, magas halmokat rakunk. A sütés közben ezek szétterülnek, ezért ügyeljünk rá, hogy jó nagy távolságot hagyjunk a sütemények között.

A sütőt 230 °C-ra melegítjük, és 10-15 percig sütjük.