Almás csirkemellfilé

4 csirkemell filé

2 alma

5 dkg vaj

2 evőkanál konyak

2 dl tejszín

1 evőkanál mustár

1 teáskanál cukor

só, bors

 

A csirkemell darabokat vékony csíkokra vágjuk. Sózzuk és borsozzuk. Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk és nagy kockákra vágjuk.

Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, nagy lángon 2 tételben süssük elő és tegyük félre a húst. A vajat az olajhoz tegyük, és az almákat a cukorral aranyszínűre pirítjuk benne. A konyakkal meglocsoljuk, és addig főzzük, míg minden leve elfő. Belevegyítjük a tejszínt meg a mustárt, és összefőzzük. Ezután a húst a mártásba fektetjük, felforraljuk, és pár percig főzzük. Párolt rizzsel, vagy burgonyakrokettel tálaljuk.