Tejfölös-meggyes lepény

 

 

50 dkg meggy

1 nagy doboz (450 g. tejföl)

40 dkg cukor

40 dkg liszt

4 tojás

1 csomag sütőpor

2 csomag vaníliás cukor

csipetnyi só

 

A sütőt 200 °C-ra (a hőlégkeveréses sütőt 180 °C-ra) előmelegítjük. A meggyet kimagozzuk, a lisztet összekeverjük a sütőporral és átszitáljuk.

A tejföl felét alaposan összekeverjük a cukorral, a tojásokkal és egy csipetnyi sóval. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd a maradék tejfölt. Jól összedolgozzuk.

Egy magas falú tepsit kikenünk vajjal és beszórjuk rétesliszttel. Beleöntjük a tésztát és a tetejére egyenletesen rászórjuk a meggyet. Megszórjuk a vaníliás cukorral és az előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.

Egy rácson hagyjuk kihűlni, felszeleteljük és ízlés szerint porcukorral megszórva tálaljuk.