Részeges babapiskóta

40 dkg babapiskóta

3,5 dl száraz fehérbor

10 dkg mazsola

10 dkg aszalt szilva

5 dkg dió

4 tojás

6 evőkanál porcukor

2 citrom leve és lereszelt héja

tejszínhab és csokoládé a díszítéshez

 

Az aszalt szilvát kis darabokra vágjuk és a mazsolával együtt egy tálba szórjuk.  Leöntjük 2 dl borral, és 30 percig áztatjuk.

A babapiskótát nagy darabokra tördeljük, és ráöntjük a aszalt gyümölcsöket a borral együtt. Megszórjuk a durvára összevágott dióval.

A tojásokat egy tűzálló, fém keverőtálban egyenletesre keverjük a porcukorral, a citromok kifacsart levével és lereszelt héjával fűszerezzük. Vízgőz fölé állítjuk, rátöltjük a megmaradt 1,5 dl bort, s a gőz fölött sűrű krémmé főzzük. Még nagyon melegen a gyümölcsös piskótákra önjük és másnapig hideg helyen tartjuk.

Fagylaltos kanállal nagy gombócokat szaggatunk belőle kelyhekbe, olvasztott csokoládéval és tejszínhabbal díszítjük.