Csokis-mogyorós keksz

30 dkg vaj vagy margarin

40 dkg liszt

4 tojás

30 dkg cukor

2 csomag vaníliás cukor

30dkg étcsoki

20 dkg mogyoró

1 csomag sütőpor

csipetnyi só

 

 

A puha vajat a cukorral, sóval és vaníliás cukorral egy kézi-mixerrel habosra keverjük. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, miközben állandóan keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a vajhoz keverjük. A csokoládét és a mogyorót borsónyi darabokra összevágjuk és a tésztához keverjük.

A tepsit kibéleljük sütőpapírral és a tésztából kb. fél evőkanálnyi, magas halmokat rakunk. A sütés közben ezek szétterülnek, ezért ügyeljünk rá, hogy jó nagy távolságot hagyjunk a sütemények között.

A sütőt 230 °C-ra melegítjük, és 10-15 percig sütjük.